Think,Have Fun ,Learn by Playing / Düşün ,Eğlen , Oynayarak  Öğren ' eTwinning projesi

Think,Have Fun ,Learn by Playing / Düşün ,Eğlen , Oynayarak Öğren ' eTwinning projesi

Okulumuz   3/A  sınıfı öğretmeni  Neşe ŞİMŞEK  ve  3/E sınıfı öğretmeni Serap  TURAN tarafından  'Think,Have Fun ,Learn by Playing / Düşün ,Eğlen , Oynayarak  Öğren ' eTwinning projesi yürütülmektedir.

Projemizin amacı, her ay öğreneceğimiz ve oynayacağımız zeka oyunlarımız ile çocukların öğrenme ortamlarını oyun bazlı bir yaklaşımla geliştirerek proje bazlı öğrenmeyi gerçekleştirmektir. Hayal gücümüzü teşvik ederek ufkumuzu geliştirmek. Ayrıca öğrencilerimize düşünmeyi tanıtmak için; doğru düşünme, farklı düşünme, alternatif düşünme, birlikte düşünme gibi tüm alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu nedenlerden dolayı proje kapsamında oynayacağımız oyunlarımızla çocuklarımızın gelişimine destek olmayı hedefledik.Proje etkinliklerinde çocuğun becerileri ön planda. Proje etkinlikleri sırasında öğrenci planlama, uygulama ve kontrol aşamalarını kendisi gerçekleştirecektir. Kendilerini her yönüyle keşfetmelerini ve gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Oynaması kolay oyunlar adım adım zorlaşırken çocuğu kendini geliştirmeye teşvik eder. Özellikle görsel algı ve seçici dikkat oyunlarımız, farkındalık becerilerini üst düzeyde kullanmalarını sağlayacaktır. Her oyun kendine özgü bir alanda beceri kazanırken, bireysel ve grup olarak da katılıyor. Projemiz sırasında oynayacağımız oyunlarla hem çocuklarımıza beraberlik duygusu hem de takım ruhu veriyoruz. İş becerilerini olumlu bir şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz. Aylık proje çalışmalarımız sırasında oynadığımız oyunlar ile öğretmen, öğrencinin sadece eksikliklerini değil, ilgi alanlarını ve aktif oldukları durumları da gözlemleyerek notlar alacaktır. Yaptığı gözlemlerde çok şey öğrenerek detaylı bilgiye sahip olacaktır. Oyunlar sırasında çocuğun davranışları. Uygulamalarda geliştirilmesi gereken veya eksiklik olduğu düşünülen çocuklar için belirlenen oyunlar çok iyi bir egzersiz materyali olacaktır. Çocuğun eksikliklerini kırmadan, üzmeden geliştirmek için önemli bir fırsat olacaktır. beceri kazanacaklar.

19.11.2020 273

19-11-202019-11-202019-11-2020